Extra Tabs

9 april 2010

Waveboard kopen? (En wat is het verschil tussen de Ripstik en The Wave?)


















Waveboarden of Streetsurfing is in California uitgevonden. In 2004 kwam het bedrijf Streetsurfing op de markt met The Wave. Een aantal jaar later volgde de Ripstik (Ripstick) van de firma Razor. Inmiddels is het concept door heel veel bedrijven gekopieerd. Echter vaak zonder toestemming van beide firma's voor het gebruik van hun patenten op de werking van de torsiebar. Dus wilt u een origineel, kwalitatief goede Waveboard kopen, kijk dan naar een board van de firma Streetsurfing of Razor.

Wat is dan het verschil tussen de Ripstik en The Wave?

Ten eerste zijn er eigenlijk meer overeenkomsten dan verschillen.

Overeenkomsten

Beide boards zijn ontworpen om vooruit te kunnen bewegen zonder je voeten aan de grond te hoeven zetten. Beide boards zijn gemaakt van hetzelfde duurzame kunststof, torsie bar en het rijden concept is hetzelfde. Beide boards hebben decks die verwijderd kunnen worden en vervangen door een ander design. Zo kun je je board een persoonlijk tintje geven.

Verschillen


Het meest opvallende verschil is het uiterlijk van het board, maar er is meer dan dat.

• The Wave is als eerste in 2004 op de markt gebracht.
• The Wave heeft grotere decks
• The Wave heeft wildere en meer kleurrijke design.
• The Wave is wijder verbreid door de betere marketing
• De Ripstik heeft een iets langere middenbar dan the Wave
• De Ripstik voelt bij het rijden iets hoger aan.

The Wave wordt gemaakt door de firma Streetsurfing uit Newport Beach California.

De Ripstik is een product van The Razor Company uit Cerritos, California.
Wat betreft marketing is Streetsurfing veruit het meest succesvol. Hun producten worden bij meer winkels verkocht, ze zijn heel agressief in het uit de winkel krijgen van namaakproducten, brengen regelmatig nieuwe producten uit voor niche markets en weten de advies verkoopprijzen vast te houden.

Waveboards van The Wave en Ripstik zijn overal te koop; skateshops, Intertoys, Bijenkorf, Wehkamp, Bart Smit, Sidder webshop, Webshop De Schaats, Ripstikstore.nl.

Zowel de Ripstik als The Wave zijn prima boards. Mensen die met beide hebben gereden zeggen dat het niet veel uitmaakt. Het is meer de uitstraling waar je voor kiest en de prijs die je wilt betalen die de doorslag geven.

Beste aankoop

De volgende twee boards zijn goede instapboard tegen een betaalbare prijs:

Ripstik Air









De Ripstik Air ziet er iets anders uit omdat de torsiebar niet zichtbaar is. De prijs doet vermoeden dat het om een namaakboard gaat. Maar niets is minder waar, het is een originele Ripstik. Lees ook het artikel over alle Ripstik producten.

The Wave LX.














Voor kinderen vanaf 7 jaar die net beginnen met waveboarden wordt de The Wave LX aangeraden. De The Wave LX is in kilo's net wat lichter dan The Wave. Dit board kan tot ongeveer 100 kilo aan gewicht aan. De decks zijn wat breder en het board is wat stabieler. Klein nadeel is dat de The Wave LX maar in twee wat saaiere uitvoeringen verkrijgbaar is.

Wilt u een waveboard kopen? Klik dan op de advertenties voor een aanbieder.

Namaakproducten

Voorkom de aankoop van een namaak product. Deze kunnen door de slechtere kwaliteit gevaarlijk zijn. Vooral de torsiebar en wielen zijn kwetsbare producten en dienen van goede kwaliteit te zijn. Een simpel advies; koop een waveboard dat herkenbaar is aan de beschermde merknaam Ripstik of Streetsurfing The Wave. Aanbiedingen met teksten zoals origineel Waveboard hoeven geen originele Ripstik of The Wave Streetsurfing boards te zijn. Prijzen voor deze boards zijn vaak rond de 50 euro. Pas op met de aankoop van deze boards.

Aanbiedingen die niet op internet staan

Waveboard LX in Halfords folder wk 16 van 99,95 voor 59,95

11 opmerkingen:

  1. weet je een paar site's waar ripstik airs max.55 euro zijn?-

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een leuk vermakelijk verhaal lees ik hier... echter strookt dit niet helemaal met de waarheid omtrent de geschiedenis zoals het DAADWERKELIJK gebeurd is:

    In Augustus 2002 is er in het diepste geheim een produkt ontwikkeld in Seoul Korea door het bedrijf: Decolee Company. Het produkt moest een droogtraining zijn voor SNOWBOARDERS in de zomer. Het produkt kreeg zijn eerste wereldwijde erkenning eind 2003 tijdens de Inpex in Pittsburgh, Pensylvania en sleepte alle prijzen in de wacht voor best new innovative invention award van 2003. Het produkt genaamd ESSBOARD kreeg heel veel media aandacht wereldwijd. Natuurlijk waren er in de USA vele snelle jongens die dit zagen zitten, zo ook een piepklein mediabedrijf, de naam is mij fkes ontschoten, dat in later stadium de naam veranderd heeft in StreetSurfing usa. Dit bedrijf wist te vertellen dat de brandname “EssBoard” eigenlijk niet te gebruiken was in de USA omdat dit teveel op ASS zou lijken. Zij vonden het produkt meer op streetsurfen lijken dus werd de naam en de beweging meer in die scene gedrukt. Zij kregen een aanlooptijd van 12 maanden om het produkt bekend te maken. In 2005 hoorde je weinig meer van deze company enkel dat zij bezig waren qua ontwikkeling in de usa. Eind 2005 kregen wij een ander contact in de USA met 1 van de grootste toys leveranciers genaamd Razor. Zij hadden de know-how qua ontwikkeling marketing in de USA. Niet veel later kregen ze van ons een licentie om te produceren en dit werd als de Ripstik gepostioneerd. Omdat wij hier in Europa stilaan meer voet aan de grond kregen met het EssBoard werd er een afspraak gemaakt voor de verkooplicentie enkel in USA niet in Europa. In 2007 heeft StreetSurfing een doorstart gemaakt met andere investeerders en de overstap gewaagd naar Europa. In Amerika had het bedrijf Razor al enorm veel voet aan de grond en StreetSurfing bleef zich vastbijten in de licentie die zij medio 2004 ondertekend hadden.

    Om een lang verhaal kort te maken: Een dubbele licentie is er afgegeven en juridisch gezien houdt dit geen stand zodat alle partijen vrij spel kregen overal ter wereld. Langzaam maar zeker is het Koreaanse tak een hak gezet zodat het bedrijf stilletjes in de hoek werd gezet. Voor ons, EssBoard Europe, werd de productie tegengehouden en ook wij konden enkel onze voorraad verkopen en that's it.

    In 2008 werden wij benaderd door een ander company: RollerSurfer en die had een aanval gedaan op het huidige octrooi: WO1541 541 die tot dan toe het voormalig team van Decolee (Slovie) toebehoorde. Zij wisten van ons bestaan af en probeerden samen de krachten te bundelen vooral omdat wij vanaf het begin (Januari 2003) tot 1 van de grondleggers van het huidige casterboarden waren. Van Korea kregen wij de OKAY om hiermee verder te gaan en niet veel later is er een nieuw Octrooi aangevraagd op het SWITCH caster principe. In tegenstelling tot jullie verhaal is het OCTROOI verleend op het caster principe en NIET op de Torsie-bar want dat komt ene Greg Sheldon reeds toe in 1976!!

    Tsja, beste mensen, dit is in het kort het ECHTE verhaal zoals het destijds gebeurde en dit alles is gebaseerd op feiten! En ondergetekende kan het helemaal weten want........ IK WAS ERBIJ :-) getuige zeker de mediaberichten daterende vanaf 2003 in Nederland! Zelfs het protoype is thans nog steeds in ons bezit.

    Groetjes,

    Carlos Bonnet namens EssBoard Europe & RollerSurfer Europe.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Carlos,

    Bedankt voor deze toevoeging aan mijn informatie. Dit nieuws was mij nog niet bekend. Om het verhaal op mijn blog compleet te maken, is het een overweging om er een specifieke post aan te besteden onder het label RollerSurfer. Ik hoor het graag van je.

    Groet,
    Marc

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Marc,

    sportief van je om te vernemen dat je eventueel een blog wil toekennen aan het product De RollerSurfer!!!

    Op onze website: www.rollersurfer.eu is er meer informatie over te vinden en ook het OCTROOI die goedgekeurd is door de WIPO (World Intellectual Property Organisation) en verder door NIEMAND geclaimd is. Ook StreetSurfing krabt zich ook achter de oren vooral vanwege het feit dat zij IEDEREEN op een zeer aggresssssieve wijze benadert ivm schending van de copyright.... Wat zij echter niet weten is dat de copyright aan de Trademark toebedeeld wordt en niet op het zgn MODELRECHT want dat kan domweg gewoon niet! Persoonlijk zou ik het heel tof vinden om in conflict te geraken met dit bedrijf die claimt een alleenrecht te hebben want voor het rechtsysteem zou ik persoonlijk dit heel goed kunnen weerleggen :-)

    Ook ik heb diverse mailtjes van StreetSurfing Benelux, LPA en de USA ontvangen om te staken met onze werkzaamheden en daarop als respons een nietszeggend bla bla teruggekregen. Ik kan je de mail wel toesturen, Marc..... zodat jij ook kunt inzien waar zij "hun feiten" op basseren ??

    Tsja, ik loop echt mijlen ver vooruit op de aankomende trends omdat ik gezien wordt alszijnde de trendsetter van het geheel. Tegenwoordig hebben wij nog een heel verrassende product die binnenkort heel NL gaat overspoelen: nl de Tri-X stepper en de Scissor stepper die ..... jawel: wederom opgepakt is door mijn geroemde conculega's StreetSurfing. Zo zie je maar weer, beste Marc... :-)... Ach, zolang zij mij nie in het vaarwater zitten krijgen ze van mij ..mijn zegen!

    Kijk ook fkes hiernaar: www.x-swing.eu ...

    Ik hoor van je!

    Groetjes en bedankt

    Carlos Bonnet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei, oei , oei.....nog steeds knettergek die familie Bonet. Hoogmoed hadden ze vroeger al als danseresjes. Toen waren ze ook al de uitvinders van het breakdancen.

      Verwijderen
  6. ik wil ook een wave kopen maar waar er zijn zoveel neppe waves wat is de goede site om het te kopen??????

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. een goede nederlandse site is: www.streetsurfshop.nl
      veel succes!

      Verwijderen
  7. Ik heb een probleem. Na een paar jaar trainen heb ik al een redelijk hoog level in ripstiken bereikt. Het lijkt wel leuk om kickflips , 360 ollie's en grinds te kunnen. Het enige probleem is, dat ik de ene board na de ander breek. Nu zit ik in de crisis, omdat ik nergens in Den Haag een ripstik air kan kopen. Ik ben momenteel opzoek naar een sponsor , maar als dat niet lukt dan moet ik jammergenoeg stoppen met deze geweldige sport.

    zie hier onder een oud filmpje, ik ben momenteel bezig met een nieuwe met betere tricks.

    https://www.youtube.com/watch?v=au5ZM31CFbk

    Als iemand weet waar ik een goedkope ripstik air kan kopen laat me dan weten!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik zoek een ripstickhelp a.u.b!!! ik sterf zonder ripstick

    BeantwoordenVerwijderen